Ook een eigen babysite? kijkonzebaby.nl

dagboek

10 oktober 2015 - Geen buik, beetje buik, buihuik!

Een mooi klein bolletje was m'n buik tot vlak voor we naar Calella gingen (en waar Kees in een giga tijd een Ironman heeft afgerond!!). Twee kilootjes nog maar aangekomen, helemaal prima! Maar nu, twee weken later is er opeens een heuse zwangere buik in m'n kleding verschenen. Niet meer te verbergen, ook niet onder wijde kleding. Dus, dan maar pronken ermee! In de mooie kleren die ik met mama heb geshopt naar het werk en elke dag nieuwe mooie en leuke complimentjes. Maar, t is nog wel even wennen aan die buik die er opeens heel erg zit... Uk groeit volgens t boekje, misschien had ik in Spanje toch wat minder lekkers moeten eten :))

Reageer  

Reactie van GabriŽlla op 20 oktober 2015
Wordt vast weer een mooi buikje x 😀

29 september 2015 - Ons ukkie is een meisje

Na ongeduldige weken wachten is het dan eindelijk de dag van de 19 weken echo! Uitgebreide check wordt er gedaan en het is toch onvoorstelbaar hoeveel ze al kunnen zien. Onze uk ziet er helemaal gezond uit. Verhemelte dicht, ruggetje dicht, werkende organen, hersenhelften en hartkamertjes; alles in te zien voor de echoscopist en alles ziet er goed uit! Wat ontzettend fijn om te horen!!!

En als afsluiting natuurlijk te horen krijgen of onze uk een jongetje of een meisje is. Het is heel duidelijk en een grote fijne verrassing: ons ukkie is een meisje! Wij krijgen samen een dochtertje. Wat ongelooflijk mooi!!

Reageer  

19 september 2015 - Knoopje los

Het is zover; m'n eigen broeken zitten echt alleen nog maar redelijk ok als ik sta! Maar met een zittend beroep is het geen optie meer. Dus: m'n eerste echte zwangerschapsbroek. Nog wat ruim en nog niet zo erg gevuld, maar hij zit toch lekker!!!! Kom maar op met die dikke buik :)!

Reageer  

18 september 2015 - Lange weken

Een groot verschil tussen je papa en je mama in deze situatie lieve uk: (on)geduld!

De 12 weken echo was zo fijn, zo heerlijk om bevestiging te krijgen dat het goed met je gaat. Dat je gezond bent en flink aan het bewegen bent.
Daarna standaard controle bij de verloskundige gehad. Ook leuk, hartje even gehoord (ook al lag je niet erg stil) en alle standaard check ups gedaan.
En dan¡K.dan is het nog wel heeeeeel lang wachten tot de 20 weken echo (die bij ons met 19 weken zal zijn). Ik voel je nog niet, ik weet dat je er bent doordat mn broeken strakker gaan zitten en omdat papa me elke dag een aai over mn groeiende buik geeft, maar toch...
De bevestiging weer krijgen dat je goed groeit en gezond bent; ik kijk er zo naar uit! En nog meer: de nieuwsgierigheid eindelijk bevredigen of we straks ons kleine jongetje of kleine meisje in onze handen gaan krijgen!
Iedereen zegt me dat er de mogelijkheid is om het nu al te weten: een extra (betaalde) echo plannen en de duidelijkheid is er. Ik sta te popelen! Maar jouw lieve papa zegt me dat ik geduld moet hebben, het is nog maar even tot de 29ste.
Zucht¡K hij heeft gelijk¡K. Ik moet nog even geduld hebben. Maar de weken en dagen zijn bijzonder lang als je zo ongeduldig moet wachten.
Als jij straks een nieuwsgierig en ongeduldig kindje wordt dan weet ik wel van wie je dat hebt! :)

Tot over 1, 5 week kleintje! x

Reageer  

4 september 2015 - Erkenning ongeboren vrucht

Vanmorgen om 08.00 uur naar de VK (verloskundige) voor een eerste standaard controle. Omdat we na de echo nu al een tijdje geen controle hebben gehad en ik de baby nog niet kan voelen keek ik er toch wel behoorlijk naar uit om een bevestiging te krijgen dat alles ok is met onze uk. En die kreeg ik! Een mooi duidelijk snel kloppend hartje hoorden we. Wederom moeilijk om lang te luisteren naar t hartje want uk was weer druk in de weer :). Lichamelijke controle ook goed, dus niets om ons zorgen over te maken. Op 29 september onze (vervroegde) 20 weken echo. Spannend!!

Na het bezoek aan de VK samen naar het stadhuis gegaan en daar hebben we een akte van erkenning op laten maken. Onze uk is nu wettelijk ook van Kees :). Voelt toch best als iets bijzonders, nog meer voor t eggie!!!

Reageer  

14 augustus 2015 - Nekplooi meeting

Donderdag 14 augustus vertrekken we toch wel een beetje gespannen weer naar de verloskundige praktijk. Vandaag de uitslag van de nekplooi meting in combinatie met de bloedtest. Horen of er een verhoogde kans is op een kindje met syndroom van Down of niet. Een half uur lang hebben we onze uk mogen bewonderen. Druk bewegend in de buik was het behoorlijk moeilijk de nekplooi ook daadwerkelijk te meten maar uiteindelijk gelukt. En een fantastische uitslag: niet in de buurt van een verhoogd risico! Verder de hersenhelften kunnen zien, de vier hartkamertjes, ruggenmerg, maagje, hartje, armpjes, beentjes, alles er op en er aan en niets waar we ons zorgen om hoeven te maken. Wat een geruststelling! Een blije papa en mama!!

Reageer  

vorige 1 2 3 volgende